Джон Кери: САЩ и Русия проучват нови идеи за спиране на боевете в Сирия

  • 02 декември 2016 20:59

  • 4525
  • 1
Джон Кери: САЩ и Русия проучват нови идеи за спиране на боевете в Сирия
© Getty Images/Guliver

САЩ и Русия проучват нови начини за излизане от дипломатическата безизходица във връзка със спирането на боевете в сирийския град Алепо, каза днес американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от Асошиейтед прес.

По думите му идеите ще бъдат проверени впоследствие при обсъждания между дипломати на САЩ и Русия следващата седмица.

Той не даде подробности за разработваните нови подходи, но подчерта, че и Вашингтон, и Москва смятат, че ситуацията е спешна и няма да чакат встъпването в длъжност на новия американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския на 20 януари. Но като се имат предвид досегашните неуспехи на бившите врагове от Студената война да спрат гражданската война в Сирия, не е ясно каква надежда има за новите усилия.

"Разменихме някои идеи, за които ще има среща следващата седмица в Женева. Трябва да изчакаме и да видим дали тези идеи имат бъдеще", каза Кери след среща с руския външен министър Сергей Лавров в Рим.

Кери заяви, че двамата с Лавров ще преценят напредъка, когато се срещнат отново в кулоарите на конференция по сигурността в Хамбург в сряда, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.16 | 13:45

1
Сирийците, в собствената си страна са изолирани, гладни и без медицинска помощ. Болниците и хуманитарните конвои са подложени на бомбардировки , с цел да бъдат принудени да се предадат на Башар Асад или да избягат в Европа. Това е целта на Путин! За да рекетира Европа заради санкциите.

Добави коментар

Водещи новини