Обама връчи Медала на свободата на Бил Гейтс, Майкъл Джордан и Том Ханкс (галерия)

  • 23 ноември 2016 08:59

  • 5657
  • 3
Обама връчи Медала на свободата на Бил Гейтс, Майкъл Джордан и Том Ханкс (галерия)
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият връчи Президентския медал на свободата на група иноватори, учени и звезди, сред които се включват филантропът Бил Гейтс, музикантът Брус Спрингстийн и актьорът Том Ханкс, предаде ДПА.

Обама връчи наградата на общо 21 души на церемония в Белия дом. Той ги определи като "изключителни американци, които повдигнаха духа ни, засилиха нашия съюз и ни подтикнаха към прогрес".

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда са наградени, защото чрез фондацията си са отделили милиарди долари за борбата си с глада и бедността по света.

Комедиантката Елън Дедженеръс получава наградата не само за артистичния си принос, а и защото още преди десетилетия е признала публично, че е лесбийка, "за да тласне страната ни към справедливостта".

От развлекателния бизнес награди получиха създателят на предаването "Сатърди найт лайв" Лорн Майкълс, актьорите Робърт де Ниро, Робърт Редфорд и Сисели Тайсън, както и певицата Даяна Рос.

Баскетболните величия Майкъл Джордан и Карим Абдул-Джабар се извисяваха над президента на САЩ, докато той поставяше медалите около вратовете им, отбелязва ДПА.

В групата се включват и радио говорителят Вин Скъли, както и известните архитекти Франк Гери и Мая Лин, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5657 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
USA

2016.11.23 | 21:34

3
На свободния дух, бе куре!
всички наградени

2016.11.23 | 18:29

2
са масони .

2016.11.23 | 18:29

1
медала на свободата.....че от коѝ са се освободили...що за глупости са това ,пародия на патриотизъм..!

Добави коментар

Водещи новини