Британски и американски вестници за първия разговор между Тръмп и Путин

  • 15 ноември 2016 08:45

  • 7421
  • 4
Британски и американски вестници за първия разговор между Тръмп и Путин
© gettyimages

В първия разговор по телефона между новоизбрания президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 снощи двамата обещаха да изградят нови отношения между страните, основаващи се на взаимното уважение и определиха сегашното състояние на двустранните отношения като незадоволително, пише британският в. "Телеграф", предаде БТА.

Още в първото си интервю след изборите Тръмп заяви, че ще оттегли американската подкрепа за бунтовниците в Сирия и вместо това ще се фокусира върху унищожаването на Ислямска държава, което може да доведе до дипломатическа криза между Вашингтон и Лондон, припомня британското издание. Макар че Путин старателно поддържаше неутралитет по време на президентските избори в САЩ, руските държавни медии очевидно подкрепяха Тръмп, отбелязва в. "Ню Йорк таймс". Голяма част от краткото изявление на Кремъл за телефонния разговор повтаряше предишните изявления на Путин за плановете му за отношенията с Вашингтон - включително "завръщане към прагматично, взаимноизгодно сътрудничество", отбелязва вестникът. Руският президент открито подкрепя идеята, че светът трябва да се върне към времето, когато две свръхсили като цяло носеха отговорност за глобалната сигурност и стабилност, пише в. "Ню Йорк таймс". Изданието обаче отбелязва, че някои аналитици смятат Тръмп за непредсказуем и допускат, че традиционната склонност на Републиканската партия да представя Русия като страховита заплаха все още може да се прояви.

Възгледите на Тръмп за Путин го противопоставят открито на мнозина експерти по отбраната от Републиканската партия, които са настроени конфронтационно, пише и в. "Вашингтон пост". Те одобряват решението на новоизбрания президент да повиши разходите за отбрана, но са настроени подозрително към Москва и порицават действията на Русия в Източна Европа, Украйна и Сирия. Предложението за сътрудничество може да доведе до противопоставяне и между Тръмп и Пентагона, смята изданието, посочвайки, че много военни и цивилни лидери на министерството на отбраната на САЩ са против сътрудничеството с Русия, особено в Сирия. Отношенията на Тръмп с Русия може да се окажат едни от най-сложните за поддържане, въпреки че според новоизбрания президент сближаването с Русия ще попречи на установяването на тесни връзки между Москва и Пекин, подчертава "Вашингтон пост".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7421 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.04 | 19:49

4
Крайно време беше да дойде такъв президент на САЩ който да не воюва с Русия подмолно!
Веселин Василев

2016.11.17 | 18:00

3
Тръмп - Путин.Путин - Радев - това е пътя.

2016.11.17 | 18:00

2
Този скоро ще мине през импиджмънт.

2016.11.17 | 17:59

1
Европедалите Ша си изедът *ашаците от яд!

Добави коментар

Водещи новини