Бен Стилър разказа за борбата си с рака

  • 05 октомври 2016 07:47

  • 2850
  • 0
Бен Стилър разказа за борбата си с рака
© Getty Images

Американският актьор Бен Стилър разкри, че преди две години му е била поставена диагноза рак на простатата, но се е излекувал, предаде Франс прес.

В радиопредаването "Шоуто на Хауърд Стърн" 50-годишният актьор и продуцент сподели, че е успял да се излекува благодарение на това, че болестта му е била открита достатъчно рано при профилактични прегледи.

Бен Стилър, известен с комедийните си роли във филми като "Ах, тази Мери", "Нощ в музея", "Запознай се с нашите" или "Зулендър", каза, че говори публично за болестта си, за да насърчи мъжете да си правят профилактични прегледи по-рано от обичайно препоръчваната възраст при това заболяване - 50 години.

Заболяването може да се установи чрез най-обикновен кръвен тест.

"Този тест е спорен въпрос. Ако не си го правех, както настояваше лекаря ми, от 46-годишен, нямаше да разбера, че съм болен", каза Стилър, придружен в предаването от лекаря си.

Комикът призна, че първото, което направил като научил, че има рак, било да чете в интернет, за да научи повече за заболяването, както и за това кой друг е бил болен от същото. Актьорът Робърт де Ниро също имал рак на простатата. Бен Стилър каза, че Де Ниро му е помогнал и накрая той се подложил на успешна хирургическа операция.

Ракът на простата е вторият най-смъртоносен вид раково заболяване при американските мъже. Според Американското дружество за борба с рака от него страда всеки седми мъж в страната.

Последвайте канала на

БТА
2850 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини