Извънредно положение в Шарлът заради размирици, предизвикани от смъртта на чернокож (видео)

  • 22 септември 2016 07:32

  • 4062
  • 1
Извънредно положение в Шарлът заради размирици, предизвикани от смъртта на чернокож (видео)
© Getty Images/Guliver

Губернаторът на американския щат Северна Каролина обяви извънредно положение в град Шарлът, където втора поредна нощ се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи, съобщиха Ройтерс и Франс прес, предаде БТА.

Конфликтът избухна заради стрелба на полицай по чернокож, който впоследствие почина. Полицията твърди, че той е имал оръжие и е отказал да изпълни нарежданията на служител на реда, но близките на убития казват, че не е бил въоръжен и е държал книга, а не пистолет. Случаят се разследва.

В сблъсъците тази нощ полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми, за да разпръсна демонстрантите, някои от които са се държали много много агресивно. Първоначално бе съобщено, че един човек е бил прострелян, но не от полицай, а от цивилен, но впоследствие кметството каза, че простреляният е в много тежко състояние в болница, но не е мъртъв. Има ранен полицай.

Решението за въвеждане на извънредно положение ще даде възможност на властите да разположат в града части на Националната гвардия и щатски пътни полицаи, които да помогнат на градската полиция да овладее ситуацията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.26 | 22:21

1
САЩ много успешно са "интегрирали" своите маймуни, та дават акъл как да интегрираме нашите. Въпросът е могат ли животни да се интегрират в човешко общество?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини