Обама пристигна в засегнатия от големите наводнения щат Луизиана

  • 23 август 2016 21:15

  • 1677
  • 1
Обама пристигна в засегнатия от големите наводнения щат Луизиана
© Getty Images/Guliver

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият пристигна в засегнатия от големите наводнения щат Луизиана, предадоха световните агенции.

В главния град на щата Батън Руж, на летището Обама беше посрещнат от губернатора Джон Бел Едуарс и от други представители на местните власти. После Обама се отправи на обиколка из квартал града, пострадал от катастрофалните наводнения, отнели живота в щата на най-малко 13 души и принудили хиляди да напуснат домовете си.

Белият дом обяви малко подробности за краткото посещение на Обама от съображения за сигурност. Президентът си навлече известни критики, че е предпочел да приключи двуседмичната си лятна ваканция със семейството си на остров Мартас Винярд в щата Масачузетс, вместо да посети засегнатите от наводненията райони и да се срещне с местното население, припомня Асошиейтед прес.

По-рано днес Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския написа в Туитър, че президентът Обама е трябвало да отиде в Луизиана още преди няколко дни, вместо да играе голф. "Той направи прекалено малко и прекалено късно", допълни Тръмп.

Но губернаторът на щата Луизиана, който е демократ, поиска от Обама да почака няколко седмици, преди да посети района, тъй като президентска визита изисква мерки за сигурност, а в момента, в който щатът се опитва да се справи с последиците от природното бедствие, служителите на органите на реда може да са нужни на други места, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1677 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българ

2016.08.25 | 13:42

1
И за къв х*й да ходи тоя, с нищо не може да помогне..

Добави коментар

Водещи новини