Пожарът, унищожил цял град в Калифорния, е умишлен (обновена+видео)

  • 16 август 2016 09:22

  • 2789
  • 0
Пожарът, унищожил цял град в Калифорния, е умишлен (обновена+видео)
© Getty Images/Guliver

Пожар унищожи цял град в Калифорния. Над 170 къщи, магазини и стопански постройки са изгорели само за 24 часа. Жителите са били евакуирани.

Градчето Лоуър Лейк има над 1300 жители, като много от тях са загубили цялото си имущество. Губернаторът на Калифорния обяви извънредно положение в района, за да могат пострадалите да получат помощ от бюджета на щата.

В същото време властите в Калифорния заявиха, че големият пожар е причинен от палеж. Заподозреният е задържан, съобщи местната служба по горите и противопожарната охрана, цитирана от ТАСС.

Арестуваният се казва Деймин Антъни Пашилк, жител на град Клиърлейк, Калифорния, се посочва в информацията, разпространена чрез Туитър.

Четирийсетгодишният Пашилк е "обвинен в палеж по 17 точки във връзка с многобройните пожари в окръг Лейк през последната година". Заподозрян е по-специално като виновник за пожара в градчето Лоуър Лейк. Група експерти уточняват броя на изгорелите постройки.

Над 1600 огнеборци гасят пожара. По-рано властите разпоредиха на всички местни жители и на хората от околността да напуснат домовете си и да потърсят подслон на безопасно място. Вече са евакуирани над 1400 души.

Според калифорнийските власти пожарът застрашава още около 1500 сгради, защото пламъците се разпространяват бързо поради силния вятър, сушата и жегите в региона. Засега няма данни за пострадали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини