Дейвид Копърфийлд наранил зрител по време на фокус (видео)

  • 08 юни 2016 07:07

  • 8178
  • 1
Дейвид Копърфийлд наранил зрител по време на фокус (видео)
© Getty Images/Guliver

Злощастен фокус на Дейвид Копърфийлд лишил британски главен готвач от здраве и от работата му, съобщава "Дейли Мейл".

Международно известният илюзионист нанесъл тежки травми на един от 13-те доброволци, участващи във фокус с изчезване. Според замисъла на илюзиониста, 55-годишният Кевин Кокс, който през 2013 г. е главен готвач на лондонския клуб Buck и готвел ястия лично за кралица Елизабет, Маргарет Тачър и др., трябвало да изчезне на шоу на Копърфийлд в Лас Вегас. Това било планирано да стане в заключена клетка заедно с останалите "щастливци". След това, според идеята на фокусника, те трябвало да се появят по "вълшебен" начин на сцената. Но нещата не се получили съвсем както трябва и мъжът впоследствие получил сериозна травма на главата.

Кокс съди фокусника, който не е съумял да обезпечи безопасността на доброволците по време на фокуса. В момента бившият главен готвач се лекува в САЩ. В съда Кокс разказал, че помни лошо шоуто, но си спомня как Копърфийлд го е избрал сред случайните зрители, които са уловили летящ балон. По време на шоуто заключените участници били покрити с покривало, след това им било казано да тичат през таен коридор, където било много тъмно. Според думите на британеца, на тях им крещели като по време на бойна тревога. Заради бързането мъжът се подхлъзнал и силно си ударил главата. След това той изгубил способност да се ориентира в пространството.

След случилото се Копърфийлд събрал 13-те участника в отделна стая и поискал от тях да не разкриват технологията на фокуса. В същото време магът забелязал състоянието на Кокс и поискал да се извика спешна помощ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8178 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.26 | 12:59

1
Доброволци

Добави коментар

Водещи новини