За пръв път. Сикрет сървис пази кандидат за президент на САЩ

  • 18 ноември 2011 08:55

  • 828
  • 0
За пръв път. Сикрет сървис пази кандидат за президент на САЩ
© gettyimages

Херман Кейн, претенденти на Републиканската партия за президентския пост в САЩ, от вчера е охраняван от агенти на Сикрет сървис, предаде АП.

Сикрет сървис са подчинени на Министерството на финансите и по отдавнашна традиция осигуряват охраната на президента и вицепрезидента на САЩ. Структурата е била създадена първоначално, за да разследва и всички опити за фалшифициране на долари на територията на САЩ.
Молбата за осигуряване на охрана на Кейн - бивш изпълнителен директор на голяма верига пицарии, е била подадена в Министерството на вътрешната сигурност на САЩ от предизборния му щаб. Според неназовани източници, цитирани от АП, Кейн имал основания да се опасява за сигурността си, тъй като вече бил заплашван с разправа.

Според действащия в САЩ закон Сикрет сървис охранява всички ключови претенденти за президентския пост. В отделни случаи тази
охрана може да бъде осигурена доста време преди изборите. Сегашният президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият получи охрана от Сикрет сървис година и половина преди да бъде избран. Хилари Клинтън, която бе негов съперник за кандидатурата на Демократическата партия, също бе охранявана от Сикрет сървис като бивша първа дама на САЩ.

Последвайте канала на

БТА
828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини