Полицай застреля 12-годишно момиче в Пенсилвания

  • 13 януари 2016 14:30

  • 2181
  • 1
Полицай застреля 12-годишно момиче в Пенсилвания
© Getty Images/Guliver

Трагедия в САЩ. Полицай застреля по погрешка 12-годишно момиче в американския щат Пенсилвания, съобщава Дарик.

По врме на инцидента детето е стояло зад баща си на входната врата. В това време служителят на реда връчвал призовка семейството да напусне жилището. Бащата насочил пушка срещу полицая. Тогава служителят на реда стрелял със служебното си оръжие.

Близки на семейството описват 12-годишната Сийра Майер като усмихнато и добро дете.

От полицията уточняват, че щатският полицай Кларк Стийл е отишъл в апартамента на „Ребека драйв", за да връчи на семейството последно известие за напускане на жилището. Според Робърт Хайкс от местната полиция семейството е било предупредено за посещението. Предполага се, че е имало конфронтация между полицая и 57-годишния Доналд Майер - баща на жертвата. Майер насочил пушката си към полицая. В отговор служителят на реда бързо извадил служебното си оръжие и стрелял. Полицейският куршум преминал през ръката на Майер и улучил смъртоносно детето, което стояло зад баща си.

"Полицаят е бил поставен в ситуация, в която е бил принуден да се защитава. За съжаление, малкото момиче просто случайно се е оказало зад баща си в този момент", заявиха още от полицията. Бащата е настанен в болница и се очаква да му бъдат повдигнати няколко обвинения, сред които за безразсъдно застрашаване живота на други лица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2181 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.20 | 08:47

1
Да ако беше тук в Милата ни Родина! Полицаят ще бъде изяден с парцалите!

Добави коментар

Водещи новини