Русия: САЩ разполагат елементи от ПРО в Черно море

  • 14 ноември 2011 12:15

  • 1406
  • 0
Русия: САЩ разполагат елементи от ПРО в Черно море
©

САЩ могат да разположат елементи от системата за противоракетна отбрана (ПРО) в Черно море, каза руският външен министър Сергей Лавров, предаде ИТАР-ТАСС.

Според ръководителя на дипломацията на Москва Вашингтон разглежда и варианти части от ПРО да бъдат монтирани на кораби, патрулиращи в Средиземно, Черно, Баренцово, Северно Балтийско море. Той на връщане от срещата на страните от Азиатско-тихоокеанския регион, чийто домакин бе Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, в Хабаровск, допълни: "Ние сме в безизходица."

"Защото едностранно взетото решение за създаване на световната ПРО, която вече е натовска, се реализира по американските стандарти“, обясни той. Планът предвижда изграждане на система за предотвратяване на евентуални удари от страна на Иран и Северна Корея срещу Европа. По този повод Лавров Заяви: Техеран няма капацитет да изстреля ракета, която да достигне до Европа. Той също каза, че руският президент Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега за пореден път е поискала гаранции от американския си колега, че ПРО няма да бъде насочена срещу Русия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини