В САЩ отбелязват Деня на благодарността при засилени мерки за сигурност

  • 26 ноември 2015 07:34

  • 814
  • 0
В САЩ отбелязват Деня на благодарността при засилени мерки за сигурност
© Getty Images/Guliver

Днес в Съединените щати се отбелязва един от най-големите национални празници за американците – Денят на благодарността. Заради опасения от терористична заплаха, властите затегнаха мерките за сигурност, като това ще продължи и утре, когато е традиционният ден на големите намаления, известен като “черен петък”.

Централната автогара на Ню Йорк в Манхатън беше евакуирана, след като полицията откри в сградата на най-големия междуградски автобусен терминал подозрителен пакет. Органите на реда блокираха околните улици. Пристигналите на мястото сапьори обаче не откриха следи от експлозиви, след което терминалът отново беше отворен за цивилни, съобщава БНТ.

Четирима пътници били свалени от самолет на международното летище в Балтимор, след като жена пасажер уведомила полицията, че един от тях получил SMS, в който пишело “Динамит БЛР”. В последствие полицейски говорител съобщи, че в телефона на пътника не е било намерено такова съобщение. Жената, подала сигнала, обясни че се притеснила, след като чула няколко телефонни разговора на чужд език, докато самолетът рулирал по пистата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини