Световните лидери са потресени от събитията в Париж

  • 14 ноември 2015 09:10

  • 1690
  • 3
Световните лидери са потресени от събитията в Париж
© gettyimages

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, че е "дълбоко потресена от новините и кадрите, които идват от Париж", предаде ДПА. "Мислите ни са с жертвите на терористичната атака", се казва в декларация на Меркел, цитирана от АП.

"Шокиран съм от снощните събития в Париж. В мислите и молитвите си сме с френския народ", написа британският премиер Дейвид Камерън в Туитър. "Ще направим всичко по силите си, за да помогнем", добави той. Европейските институции осъдиха в обща декларация терористичните нападения в Париж и ги нарекоха "отвратителни деяния". Институциите на ЕС изразиха солидарност с Франция, добавя ДПА.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че е дълбоко шокиран от ужасяващите терористични атаки. "Ние сме силни и единни в борбата с тероризма. Тероризмът няма да разгроми демокрацията", се казва в декларация на Столтенберг.

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви, че "тези нападения са срещу цялото човечеството и универсалните ценности, които всички ние споделяме". Те са отблъскващ опит за терор на невинни цивилни и ние ще направим всичко необходимо за изправяне на виновниците пред правосъдието, каза Обама, цитиран от Асошиейтед прес.
Държавният секретар на САЩ Джон Кери каза, че посолството на САЩ в Париж е готово да окаже помощ на френското правителство.

Читатели от Париж могат да изпращат информация и снимки тук или на novini@novini.bg
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1690 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
човек

2015.11.15 | 00:02

3
Махай се мръсна мръсницо!Тероризма ще разгроми европейската педерастия!

2015.11.14 | 12:01

2
Хората които подкрепяха,въоръжаваха и създадоха ИД са ВЪЗМУТЕНИ! Поредният цирк като 11 Септември в САЩ,сега се започват едни мерки,едни милиарди да се дават за оръжие ,мисии и подкрепа от и за САЩ!

2015.11.14 | 11:47

1
от лайномет акъл? това си ти бастун, ходи се замий по гъ*за

Добави коментар

Водещи новини