Дадоха 10 млн. долара обезщетение на момиче с ампутирани крака

  • 29 октомври 2011 19:37

  • 1667
  • 0
Дадоха 10 млн. долара обезщетение на момиче с ампутирани крака
©

Семейството на малко дете от Калифорния, чиито крака, лява ръка и част от дясната бяха ампутирани заради забавяне в спешно отделение, ще получи обезщетение от 10 милиона долара, предаде Асошиейтед прес.

Малия Джефърс била на 2 години, когато миналия ноември родителите й я завели в методистката болница в Сакраменто с треска, потъмняване на кожата и отпадналост. Според документи на съда на родителите на Малия било казано да изчакат.

"Докато чакали, на Малия й станало по-лошо и започнала да отпада още повече", сочи жалба, заведена във Върховния съд в Сакраменто на 14 февруари. Родителите на Малия няколко пъти помолили лекарите да лекуват дъщеря им. Вместо това им било казано да продължат да чакат и Малия била прегледана от лекар пет часа по-късно.

"Райън Джефърс и Лиа Янг виждали как дъщеря им губи сили и става все по-зле с всеки изминал час, докато лекарите бавили лечението й", уточнява жалбата. "Те видели как петната по тялото й се увеличават и отиват към краката, ръцете и лицето. Страхували се, че ще почине в чакалнята."

Малия била приета в станфордската детска университетска болница "Люсил Пакард", където лекарите открили, че кръвта и органите й са заразени с бактерия стрептококи група А и извършили ампутацията.

Според документи на съда по-голямата част от обезщетението ще отиде в попечителски фонд на Малия, която ще получава по 16 932 долара месечно, когато навърши 18 години. Месечните вноски ще се увеличават с времето и докато Малия стане на 30, сумата ще бъде почти двойна.

"Малия има нов чифт изкуствени крака, с които върви", заяви адвокатът на семейството Мосли Колинс.

Момичето прекарва над три месеца в Станфорд преди да бъде прието в друга болница в Сакраменто. Тя все още се лекува и ще има нужда от скъпи лекарства, протези, специални дрехи и инвалидна количка до края на живота си.

Последвайте канала на

БТА
1667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини