Уикилийкс: САЩ подслушват германски министри от десетилетия

  • 09 юли 2015 07:08

  • 1336
  • 1
Уикилийкс: САЩ подслушват германски министри от десетилетия
©

Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е подслушвала телефонни разговори на министри в правителството на германския канцлер Ангела Меркел в продължение на десетилетия, обявиха от "Уикилийкс", цитирани от световните агенции. Според данните на "Уикилийкс", публикувани днес от германски медии, АНС е шпионирала германското канцлерство по-дълго и в по-голям мащаб, отколкото досега се е предполагало, отбелязва "Ройтерс", цитирана от БТА.

Подслушвани са били не само министри от кабинета на Меркел, но и членове на предишните правителства на канцлерите Герхард Шрьодер и Хелмут Кол.

Списъкът на целите, с който разполага "Уикилийкс", съдържа 56 телефонни номера, двайсетина от които продължават да са активни и принадлежат на хора от близкото обкръжение на Меркел.

Публикуваните документни са доклади на АНС, базирани на подслушани телефонни разговори, включително един от 2009 г., в който подробно са описани възгледите на Меркел за международната финансова криза и друг от 2011 г., обобщаващ мненията на съветниците й за кризата в еврозоната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Intel® Core™ i5-4670K

2015.07.09 | 12:53

1
Къде е Любомир Ангелов трола на Долния, да каже нещо за Бъзикилиийс :))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини