Доверието към американската полиция се срина рекордно

  • 20 юни 2015 18:35

  • 2116
  • 1
Доверието към американската полиция се срина рекордно
© Getty Images/Guliver

Доверието към полицията в САЩ е спаднало до най-ниското ниво от над 20 години. В момента само 52% от американците казват, че имат голямо доверие на органите на реда, показва проучване на института „Галъп”, цитирано от БТА.

Такова ниско ниво на доверие в полицията не е имало от 1993 г., когато „Галъп” за първи път започна да прави допитвания по този въпрос. Оттогава по данни на института доверието в полицията е било най-високо през 2004 г., когато е достигнало 64%.

Годишното проучване на доверието към институциите в САЩ е направено този месец и в него са участвали 1527 американци на възраст над 18 години.

Резултатите идват в момент, когато се обръща голямо внимание на отношението на полицията към афроамериканците в САЩ след убийствата на невъоръжени чернокожи в редица американски градове. 

Според проучването 18% от анкетираните са заявили, че имат малко или нямат никакво доверие на полицията. Данните показват, че сред афроамериканците доверието към полицията е средно 30% през последните две години - доста по-ниско от средното ниво за САЩ като цяло, което е 53%, и много по-малко от това при която и да е друга подгрупа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2116 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2015.06.22 | 23:54

1
Както и към цялата им ционистко-терористична организация.

Добави коментар

Водещи новини