Обама: Не воюваме с исляма, а с терористите

  • 19 февруари 2015 06:46

  • 1032
  • 2
Обама: Не воюваме с исляма, а с терористите
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият призова американските мюсюлмански общности да направят повече за противодействие на "насилието и екстремизма". Той отправи своя апел по време на провеждащата се в Белия дом тридневна среща на високо  равнище по темата, предаде Ройтерс.

"Мюсюлманските лидери трябва да направят повече за опровергаване на схващането, че нашите страни са решени да потиснат исляма", заяви Обама, имайки предвид разказа на ислямските екстремисти, че западните страни са във война с исляма, пише БТА.

В изказването си американският президент посочи още, че младите мюсюлмани са особено податливи на екстремистката пропаганда, което може да ги накара да се присъединяват към "Ислямска държава" в Сирия или да извършват нападения на родна земя, допълва Ройтерс.

Като една от причините за популярността на терористичните организации Обама посочи "отсъствието на надежди за бъдеще",  съобщава ТАСС.

"Трябва да предприемем действия, които екстремистите и терористите не очакват от нас. Например да останем верни на своите традиционни ценности, които ни правят свободни и все пак различни един от друг", каза президентът на САЩ.

Обама призова в частност Общото събрание на ООН да се събере наесен, за да да изработи план за действие за борба със световния тероризъм.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1032 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.23 | 18:57

2
Мълчи Момоне.
Анонимен

2015.02.23 | 18:15

1
И кога мислите да го направите това вместо да се заяждате с Русия и да се почесвате където не ви сърби?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини