Мит Ромни се отказа да става президент на САЩ

  • 30 януари 2015 19:25

  • 1243
  • 0
Мит Ромни се отказа да става президент на САЩ
© Getty Images/Guliver

Републиканецът Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на, заяви категорично, че няма да се включи в надпреварата за Белия дом през 2017 г., предаде Асошиейтед прес.

"След като подложих на сериозно обмисляне дали да се кандидатирам отново за президент, реших, че е по-добре да предоставя на други лидери в нашата партия възможността да станат нашата следваща номинация", каза Ромни в изявление пред свои поддръжници във Вашингтон, прочетено чрез конферентна връзка от Ню Йорк.

Преди три седмици Ромни твърдеше на среща на частни донори в Ню Йорк, че може пак да се впусне в президентска кампания, припомня БТА.

В днешното си изявление той обяви, че е изненадан и трогнат от това, че потенциалната му кандидатура е заела водеща позиция в някои социологически анкети. Когато Ромни - републикански кандидат през 2012 г. - е уведомявал членовете на бившия си предизборен щаб за възможността да започнат нова национална кампания, той е установил, че някои от предишните му сътрудници по набиране на средства, вече правят планове за 2016 г., но в подкрепа на бившия губернатор на Флорида Джеб Буш, брат и син на бивши президенти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини