Обама стана член на съюз на пивовари

  • 19 декември 2014 14:58

  • 1152
  • 0
Обама стана член на съюз на пивовари
© gettyimages

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият стана почетен член на на Асоциацията на домашните пивовари, пише нюзру.

По този начин организацията награди държавния глава на САЩ за приноса му към производството на кехлибарената напитка. Той е първият президент, който е сварил бира в резиденцията на американските държавни глави – Белия дом. Обама е станал собственик на инсталация за производство на бира в домашни условия още през 2011 г. Тогава той помолил главния си готвач Сам Кас да открие рецепта за напитката. Кулинарът от своя страна се обърнал към местни пивовари и в резултат в Белия дом се произвеждат две марки от пенливото питие - White House Honey Ale и Honey Porter. За сваряването на бирата се използва мед от кошер от Южната поляна на резиденцията на американските президенти.

Според Кас бирата е добра и производителите били очаровани от резултатите на прохождащия в занаята Обама. Асоциацията обединява 1,2 млн. души и изразява благодарността към настоящия стопанин на Белия дом за неговата готовност да експериментира и да сподели своя опит.

Първият президент на САЩ Джордж Вашингтон също е бил ценител на бирата. Той е написал рецепта, която и до днес се пази в нюйоркска библиотека. Той обаче не е живял в Белия дом. Първият използвал резиденцията на американските държавни глави за свое жилище е наследникът на Вашингтон на поста - Джон Адамс (1797-1801 г.), отбелязва медията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини