Простреляха в ръката полицай в американския град Фъргюсън

  • 28 септември 2014 08:42

  • 1063
  • 0
Простреляха в ръката полицай в американския град Фъргюсън
© Getty Images/Guliver (архив)

Полицай беше прострелян в ръката в град Фъргюсън, щата Мисури, където неотдавна имаше бурни протести, след като бял полицай застреля чернокож тийнейджър, предаде Ройтерс, позовавайки се на полицията в окръг Сейнт Луис и местна телевизия.

Засега не се знае в какво състояние е простреляният. На 9 август чернокожият младеж Майкъл Браун беше застрелян от полицая Дарън Уилсън. Смъртта му породи продължили с дни протести, прераснали в размирици. В четвъртък, след седмици на тежки критики и призиви за оставката му, началникът на полицията във Фъргюсън Том Джаксън поиска във видеообръщение извинение от родителите на Браун. В интервю за АП близките на убития младеж заявиха, че не приемат извинението и настояха за оставката му, а също убиецът на сина им да бъде арестуван и съден.

Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви днес, че недоверието към правоохранителните органи, излязло наяве след фаталната стрелба във Фъргюсън, има разрушителен ефект върху цяла Америка, а не само върху чернокожата общност, и че от това страдат местата, където нуждата от полицейско присъствие е най-остра, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини