САЩ отново удари “Ислямска държава”

  • 16 септември 2014 20:13

  • 3978
  • 6
САЩ отново удари “Ислямска държава”
©

САЩ нанесоха нови въздушни удари по позиции на групировката “Ислямска държава” за първи път близо до столицата на Ирак - Багдад. От централното командване на Щатите заявиха, че ударите са начало на по-интензивни действия срещу джихадистите, пише "24 часа".

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият се превърна в четвъртия пореден американски президент, който обявява бомбардировки над Ирак в тв обръщение. Преди него това са правили Джордж Буш-старши - на 16 януари 1991 г., Бил Клинтън - на 16 декември 1998 г., и Джордж Буш-младши - на 19 март 2003 г.
“Това се превръща в президентска традиция като полагането на клетвата и притежанието на домашен любимец със забавно име”, посочва в. “Индипендънт”.

Администрацията на Обама предупреди, че ако Сирия нанесе удари срещу US самолети по време на акцията им срещу джихадистите, САЩ ще отвърнат на удара, съобщи Би Би Си.

Джихадистите свалиха сирийски военен самолет над град Ракка, който е основна тяхна крепост, съобщи Сирийската обсерватория за правата на човека. Те нанесли пет въздушни нападения около града вчера.

Десетки иракчани пострадаха от химическо оръжие при нападение на “Ислямска държава” в северната част на град Ад Далуия, на 80 км северно от Багдад, предаде ИТАР-ТАСС. Джихадистите използвали снаряди с хлор, в резултат на което гражданите получили пристъп на задушаване.

Поддръжници на “Ислямска държава” предупредиха, че ще атакуват САЩ и техните съюзници, ако продължават да извършват атаки срещу тях. Съобщението бе публикувано в един от най-известните форуми на ислямистите.

Една от двете австрийски тийнейджърки, които избягаха от домовете си през април, за да се присъединят към джихадистите в Сирия, най-вероятно е била убита, съобщи в. “Дейли мейл”.

16-годишната Самра Кесинович и нейната приятелка, 15-годишната Сабина Селимович бяха обявени за лица на кампанията за набиране на млади момичета от терористите, след като пуснали снимки в интернет, на които размахват калашници.

Говорителят на министерството на вътрешните работи на Австрия Александер Мараковитс разкри, че те са получили информация, че едно от момичетата е мъртво, но не могат да я потвърдят.

Последвайте канала на

3978 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
гошо

2015.03.03 | 23:31

6
Назначените от евреите управители и актьори сами си измислят терористични организации,режими,диктатори и врагове,които после да бомбандират.Пусти петрол и ресурси!Накрая целия свят ще се вдигне и ще ги ликвидира до последния човек.
християнин

2015.03.03 | 23:31

5
гошко,много филми гледаш...исляма е кофти религия

2015.03.03 | 23:31

4
ДО ХРИСТИЯНИН Гошко е прав само с филми не става трябва и акъл господин ХРИСТИЯНИН само че Вие не сте на нивото на Гошко.

2014.09.18 | 22:34

3
После кажете че русия била агресор
някой

2014.09.18 | 22:07

2
Истината е че Америка няма работа в Ирак.Никой не ги е викал американците там.Създават конфликти ,спонсорират терористи и после се правят на велики.Как може да тровят населението на една държава с химическо оръжие и после да се правят на цивилизовани. За съжаление ще пострадат пак тези които са невинни.

2014.09.18 | 22:07

1
Бой по чифутите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини