Обама не е фиксирал крайна дата за военните удари в Ирак

  • 08 август 2014 21:27

  • 1428
  • 2
Обама не е фиксирал крайна дата за военните удари в Ирак
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият не е фиксирал крайна дата за военните удари в Ирак, съобщи Белият дом и допълни, че това ще зависи от ситуацията по сигурността там, предаде Ройтерс.

Разрешението на Обама за ограничени военни действия в Ирак може в бъдеще да включва повече военна помощ за иракските сили за сигурност, щом бъде формирано ново "приобщаващо" правителство, каза говорителят на Белия дом Джон Ърнест.

Ърнест допълни, че първоначално американската подкрепа ще се състои във военни удари в защита на американския персонал, работещ в Ирак, и в отговор на извънредната хуманитарна ситуация в планината Синджар.

САЩ обаче имат и трета цел, "свързана с нашето вярване и ангажимент да подкрепяме иракските и кюрдските сили за сигурност, докато обединяват страната и отблъскват заплахата", която представляват бойците на "Ислямска държава".

Той допълни, цитиран от БТА, че няма да бъдат изпращани американски войски в страната.

Последвайте канала на

1428 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Любо Ангелов

2014.08.10 | 09:35

2
Ужас, той Волен отиде да се бие заедно с братята мюсиомани от идил. Сега ще треперим да него утепа някоя американска бомба. Ама то нашия нали не е ходел в казарма сигурно е момче за разтуха на резаци.
ttt

2014.08.10 | 09:35

1
Ей мазен розовичък гей стига си драскал глупости дане гризнеш бахура.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини