В ООН бе вдигнат новият либийски флаг

  • 20 септември 2011 21:40

  • 962
  • 0
В ООН бе вдигнат новият либийски флаг
©

В щабквартирата на ООН в Ню Йорк днес бе вдигнат новият либийски флаг. На церемонията присъстваха генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, лидерът на либийския Преходен национален съвет Мустафа Абдел Джалил и президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, предаде радио „Свобода”.

Обама заяви, че днес се отваря нова глава в историята на Либия и не на последно място благодарение на усилията на международната общност.

В Либия днес армията на новото правителство се укрепи в подстъпите на град Сабха в централната част на страната. Продължава обсадата на град Бани Уалид, където по данни на новите власти назрява хуманитарна катастрофа, и на град Сирт по средиземноморското крайбрежие.

Сваленият либийски диктатор Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия отправи поредното аудиообръщение, което бе излъчено от сирийски медии.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини