Елтън Джон обсъжда гейовете с Путин

  • 01 юли 2014 06:25

  • 1397
  • 6
Елтън Джон обсъжда гейовете с Путин
© Getty Images/Guliver

Един от най-известните хомосексуалисти в света британската попзвезда Елтън Джон е твърдо решен да се срещне с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и да обсъди с него правата на гейовете в Русия, пише в. "Монитор".

В интервю за телевизионния канал „Скай Нюз” британската звезда обяви, че планира посещение в Москва през ноември т.г.
“Отивам в Русия и ще опитам да се срещна с Путин и да говоря с него. Не знам какво ще излезе от това, но ще опитам. Проблемите могат да се разрешават само ако говориш с хората”, обяснява намеренията си той.

Повод за визитата на сър Елтън Джон в Москва е приетият миналата година в Русия закон за забрана на гей пропагандата сред децата. Нормативният документ предвижда за нарушителите глоба до 1 млн. рубли или около 22 000 евро.

След като във Великобритания еднополовите бракове бяха официално разрешени, певецът заяви, че ще се омъжи за своя любовник Дейвид Фърниш. В момента те се намират в т. нар. гражданско партньорство и отглеждат две деца - Закари и Илайда. „Ще се оженим без излишен шум, но това със сигурност ще стане и ще бъде щастливо събитие”, убеден е певецът.

Той допълни, че е „ужасно горд за Британия заради приетия закон”. Джон смята, че Исус би одобрил еднополовите бракове, съобщава ''Контактмюзик''. Певецът твърди още, че ако беше жив днес, божият син не би бил против духовниците с нетрадиционна сексуална ориентация.

“Исус Христос е бил изпълнен с любов, състрадание и прошка и се е опитвал да обедини хората, а точно това трябва да бъде църквата”, заяви Джон пред ''Скай нюз''.

Певецът смята, че църквата заслужава похвала за постигналия напредък в последните няколко години, но че все още има дълъг път, докато духовенството започне да приема повече правата на хомосексуалните. “Докато съм жив, ще се боря за правата на тези хора”, сподели Джон.

Междувременно вчера президентът Путин подписа закон, който предвижда затвор за призиви към екстремизъм по интернет, както и за финансиране на екстремистка дейност. Наказанието за подобни провинения ще варира от глоба в размер на 11 000 евро до затвор на срок от 3 години.

Ако престъплението е извършено с използването на служебно положение, нарушителят ще лежи зад решетките 6 години.

Подстрекателите към екстремизъм, които използват за трибуна медиите или интернет, също ще бъдат съдени, като за тях максималният срок ще бъде 5 години затвор.

Последвайте канала на

1397 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
бг

2015.11.03 | 16:05

6
В Библията е описано много ясно , че Христос е нямал грях (такива са и предсказанията за Месията в Стария Завет)- а в Библията е описано ясно, че хомосексуалността е по-голям грях от нормалното прелюбодеяние между мъж и жена (когато е по-взаимо съгласие и т.н). Аз мисля, че може би роденият в Албания режисьор (и хора от тази негова пиеса) Лаертис Василиу (и други твърдяли такива неща за Христос и т.н- като онзи чешки писател и Елтън Джон) са гейове и/или някой им е платил да обиждат християнството. Също съм чел, че- в Теория на Големия взрив и т.н -не става ясно, как се е появила Вселена в началото, как се е появила температурата във Вселената ,как се е появила първата молекула (и това от което молекулата - е била съставена) и/или молекули и т.н във Вселената ( без да има кой да създаде тях)- защото видимо нещо съществуващо не може да се появи от нищо- Вселената не може да се появи сама от нищо, нито материя е създала материя (защото и материята трябва да създаде някой)- Вселената може да бъде създадена само от нещо, което е съществувало винаги (иначе винаги ще се питаме- а кой е създал него, а него и пак ще стигнем до извода, че в началото трябва да има нещо, което е съществувало винаги без някой да го е създал) преди Вселената (без някой да го е създал) и то нещо, което не е материя (защото и материята трябва да създаде някой)- така, че единствения възможен вариант е Вселената да е създадена от Дух, който е съществувал винаги (без някой да го е създал) и винаги ще съществува- както в Библията е описан Бог - пиша, това уточнение, само на базата на нормалната логика.
Lyubo Angelov

2014.07.05 | 21:34

5
Това не му е проблем на Путя. Там алкохолизма е епидемия. 90 % от населението е алкохолизирано.

2014.07.05 | 21:34

4
Не забравяйте Волен и Серьожата
Гошката

2014.07.05 | 21:34

3
Бог ни е дал свободна воля, Исус е пратен да изпълни Божията воля, в библията ясно пише за хомосексуалните и други такива взаимоотношения , всички те за Бог са гнусота. Левит 18:22-С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота. Дори Елтън Джон един ден ще застане пред бог за да бъде съден. Моето лично мнение е, че не може сила създала вселената толкова съвършена, може да сбърка на някой пола. "Хомосексуалните хора" просто оправдават своите ниски страсти. Бъдете благословени!
FM

2014.07.05 | 21:34

2
Да го пратят при Исус да го пита.
браво

2014.07.05 | 21:34

1
Браво на Путин. Апък, Елтън Джон си е Елтън Джон- нека да си пее и да не се прави на политик.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини