Обама може да създаде до един милион нови работни места

  • 31 август 2011 06:46

  • 856
  • 2
Обама може да създаде до един милион нови работни места
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви, че съществуват серия от възможни мерки, които биха довели до създаването на до един милион нови работни места в САЩ, предаде Ройтерс.

Той каза това в коментар към важна икономическа реч, която ще произнесе следващата седмица.

Обама трябва да даде тласък на растежа и да намали безработицата, за да бъде уверен, че ще спечели следващ мандат в Белия дом на изборите през ноември 2012 г., отбелязва агенцията.

Белият дом посочи, че подробностите около предложенията за създаване на нови работни места, които Обама ще разкрие следващата седмица, все още се обмислят, а точната дата и мястото на речта предстои да бъдат обявени по-късно.

"Няма съмнение, че можем да предприемем стъпки, които биха означавали икономиката да нарасне с процент или процент и половина по-бързо. Това би означавало половин до един милион нови работни места", заяви Обама в популярното радио токшоу на водещия Том Джойнър.

Брутният вътрешен продукт на САЩ достигна скромните 1,3 процента годишен растеж през втората четвърт на тази година, а безработицата остана на болезнено високото ниво от 9,1 процента през юли, отбелязва агенцията.

"Това е ситуацията, в която икономиката на практика преживя сърдечен удар, но пациентът оживя и се подобрява, въпреки че подобряването му става много бавно", каза още Обама в радиоинтервюто.

Последвайте канала на

БТА
856 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.09.06 | 21:28

2
"Да живее пролетарята" точно така ми звучат тези мерки!

2011.08.31 | 11:22

1
"Да живее пролетарята" точно така ми звучат тези мерки!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини