Градът, който никога не спи, потъна в тъмнина и опустя

  • 28 август 2011 09:29

  • 15610
  • 24
Градът, който никога не спи, потъна в тъмнина и опустя
©

Ураганът Айрин прекъсна електрозахранването на 1,8 милиона домове и бизнес сгради, нанесе щети на петролни рафинерии и понижи дейността на атомни реактори по пътя си към Ню Йорк, предаде Ройтерс.

Бушуват силни ветрове, валят проливни дъждове, твърдят очевидци. Силата на вятъра е достигнала до 129 километра в час, съобщава Би Би Си.

В пет квартала на града вече вали проливен дъжд, а федералната метеорологична служба обяви и заплаха от торнадо.

Улиците на Ню Йорк са пусти, общественият транспорт не работи, много предприятия бяха затворени предварително.

Основните летище на Ню Йорк и Ню Джърси са затворени, но биха могли да изпращат самолети при допълнителни нареждания.

Центърът на "Айрийн" се очаква да достигне Ню Йорк около 17 часа в близост до Лонг Айлънд. Кметът на града Майкъл Блумбърг издаде нареждане за задължителна евакуация на жителите в Манхатън, Куинс, Бруклин, Бронкс и Стейтън Айлън, която е първата в историята на града.

"Не може да се приготвяш за добрия сценарий. Трябва да се приготвиш за най-лошия", заяви Блумбърг.

Над 640 хиляди души останаха без електричество в Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът в неделя сутринта.

Последвайте канала на

Десислава Станева
15610 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
митака

2011.08.29 | 23:26

14
Градът, който никога не спи не е ли Лас Вегас или аз нешо бъркам
M

2011.09.08 | 01:33

24
Ню Йорк е :)
4

2011.08.29 | 23:45

15
смърт за тея американци оня от горе ше им го върне
ei

2011.08.30 | 12:17

23
ima svobodni mesta v psihiatriqta,ela za le4enie!
Bylgarka

2011.08.30 | 09:41

19
В момента съм в САЩ. Урагана ни засегна само с периферията си. Надявам се да няма много разрушения там където е в силата си. Не мисля ,че при природни бедствия трябва да се намесва политиката.Тя няма нищо общо с човешкия живот. Обикновените хора навсякъде са еднакви. А тук те са изключително толерантни. Уважават различията и не желаят на никого зло.Винаги се чудя каква е тази злоба и ненавист в нас булгарите.Защо се радваме на чуждото нещастие, а не на успехите на другите.

2011.08.30 | 12:17

22
Браво за думите! Аз пък се радвам за теб, че си се махнала от България, и най-вече от ограничения ни народ, и си сред по-добри и умни хора в Америка! Желая успехи и дано природните бедствия стихнат по-скоро. :)
Българин

2011.08.29 | 21:32

8
Патко, първо се научи как се пише 'българин', обери си лехата с ягоди и после обяснявай, кой се радва на чуждото нещастие.

2011.08.30 | 09:42

21
Какво състрадание какви пет лева!? Малко им е !!! Къде им беше състраданието като хвърляха бомбите над хирошима и нагазаки ,къде им беше състраданието като разпалваха конфликти в Кореа, Виетнам, Ирак, Югославия, Авганистан а!? Да не изброявам колко беди нанесоха и продължават да нанасят. То е казано има една по-висша сила която отсъжда ! Нямам нищо против обикновенните хора и ми е жал за тях ,но щом позволяват правителствата им да го раздават световен съдник и палач значи и те са виновни за геноцида срещу човечеството като цяло! То не са петролни разливи то не са тектонични оръжия! Нали го няма СССР кой им е трън в очите сега и защо продължават да тормозят човечеството?! Втората световна те и англичаните хвърляха бомби върху нас вие сега им сваляте шапки, много бързо забравяте историята. Всичките са големи хуманисти самоче с чисто империалистични намерения и интереси! Да си седят отвъд атлантика и да си се стрелят там.
Дани

2011.08.29 | 23:50

16
И ти не си наясно много с политиката.Държавата САЩ и обикновените хора които живеят в нея нямат нищо общо с воините които се водят по целия свят.От край време това се прави от най богатите хора в света.Тези хора са с големи възможности и винаги остават в сянка.Те могат както да свалят правителства така и да предизвикват войни.Играят си на господарска раса и командват както световните борси така и цени на петрол и злато.Всяко правителство което им се опълчи се сваля от власт и се поставя друго което да е в тяхна полза.Това не е нещо ново то е от край време и не бива да ви учудва.Природните бедствия и невинните човешки животи нямат нищо общо с това така че искрено съчувствам на американците.
.

2011.08.30 | 09:42

20
Много сте глупави някой... Хубаво "лошите" американци пуснали атомни бомби. Първо си научете урока по история и ще видите, че те първи нападат Щатите и така ги въвличат във войната. И пак вижте я Япония къде е сега, вижте ни нас. Тук никой не е спускал атомни бомби нали? Пък сме по-зле от 10 да бяха пуснали. Така че не говорете с пренебрежение, когато става въпрос за човешки животи без значение на кой са. Защото никой не знае какво ни чака утре.
oxOxx

2011.08.30 | 09:40

18
преживяха годзила преживяха не един филм за края на света за някакъв ураган ли ще се тревожат П.П постера на "След утрешния ден" е много подходящ :)))
4i4kata

2011.08.29 | 23:52

17
млъкнете всички, едното е политика/военни действия за което говорите , другото е природа/катаклизми!Много ви избиват комплексите по форумите а нищо не правите за държавата си , за живота на другите.Не обиждайте България, обиждайте политиците и правителствата които ни докараха до тук!Прави сте че САЩ са причинили толкова злини на света и на много нации, но в случая това е природно бедствие.Не познавам никой в Ню Йорк но това не ми пречи да пожелая по-добро развитие на действията,защото ако това се случи тук,най-вероятно повечето от нас ще загинен точно заради "помоща" на правителството ни.(ако си спомняте преди няколко години наводненията в страната)Тези които отговарят с злоба на злобните и малоумни коментари не са с нищо по различни от самите тях.
луд за връзване

2011.08.29 | 22:47

13
Срам ме е да чета по-горните коментари. Затова ние никога в нищо не успяваме - винаги ни са виновни другите. А пък като си помисля, че цвета на българската нация, нашите младежи са точно там... Защо все ни са виновни другите, защо не сме добронамерени и състрадателни.. Нали всички живеем на планетата Земя и природни катаклизми не са изключени никъде. Българи, променете се ! Щото природата може да се обърне и срещу нас..
alex

2011.08.29 | 22:36

12
И за това ще плащаме ние ...

2011.08.29 | 22:36

11
До 2 месеца очаквайте филм

Добави коментар

Водещи новини