Бум на кражбите на кучета в САЩ

  • 25 август 2011 19:10

  • 6134
  • 1
Бум на кражбите на кучета в САЩ
© Интернет

Кражбите на кучета в САЩ са се увеличили няколко пъти през последните години, сочат нови данни за този вид престъпност. Причина за кражбите е икономическата криза, смятат специалисти.

Американският клуб за домашни кучета публикувани данни, според които кражбите на този вид домашни любимци са се увеличили са 50% само за 2011 г., а от началото на рецесията в САЩ има повишение с четири пъти.

За това има икономически причини. Престъпниците ги продават по интернет на неподозиращи купувачи или на улични пазари, или на крайпътни пазари, посочва БНР. "Виждала съм откраднати кучета, които се появяват като по чудо, за да се получи награда от собственика", обяснява Лиса Питърсън, говорител на организацията.

Тя обяснява, че крадците извършват престъплението по много различни начини - понякога обират дома на собственика, друг път колата с животното вътре или просто взимат кучето от собственика направо на улицата.

Всички породи са уязвими, но най-крадени са кучета от малки породи като йоркширски териери и померани.

Подобни кражби не са новост. За първи път те стават популярни през 40-те и 50-те години на 20 век, когато няколко скандални случая за искане на откуп за кучета направили темата популярна в американското общество.

Анимационният филм на Disney "Сто и един далматинци" също помага за популяризиране на въпроса. Кражбата на животни в САЩ е официално забранена чак през 1966 г. със Закона за защита на животните.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6134 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2014.07.11 | 20:42

1
Редник Швейк отново се е разшетал.

Добави коментар

Водещи новини