САЩ пресяват кандидатстващите за гражданство терористи

  • 05 февруари 2014 18:01

  • 902
  • 0
САЩ пресяват кандидатстващите за гражданство терористи
©

Американските имиграционни власти ще въведат нов и по-сложен формуляр за получаване на гражданство, предаде РИА Новости.

Кандидатите за американски паспорт ще бъдат питани дали имат връзки с терористични организации, геноцид, паравоенни формирования, непълнолетни войници, затвори и военно обучение.

Новите документи, които ще сменят старите окончателно след 90 дни. Според властите заявленията отговарят на новите американски закони за борба срещу тероризма и имат за цел да опростят процеса на получаване на гражданство. Въпреки че новият документ ще бъде с обем от 21 страници, вместо сегашните 10, по-голямата част от страниците ще бъде заета от баркод.

Организации, помагащи на притежатели на зелени карти да получат гражданство, отбелязват, че новите формуляри могат да откажат много хора да искат паспорти. Според представители на такива организации кандидатите могат да се блъснат с езикова бариера, защото много от въпросите са дълги и сложни.

От 2008 г. средно в Америка зелени карти и гражданство получават 750 000 души. Около 100 000 са мексиканци, а останалите пристигат от Китай, Индия, Филипините, Салвадор, Куба и Виетнам.

По данни на медиите във Вашингтон едва няколко натурализирани американци са пристигнали от страни, имащи отношение с тероризма или деца-войници.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини