Прогнозират значителен ръст на американската икономика

  • 04 януари 2014 18:55

  • 1085
  • 1
Прогнозират значителен ръст на американската икономика
© Getty Images/Guliver

Икономиката на САЩ ще отчете значителен растеж през 2014 година. Това прогнозира председателят на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Бен Бърнанке пред американска бизнес асоциация, съобщиха световните агенции.

За икономическия растеж ще допринесат подобряването на финансовото състояние на американците и положителните перспективи на жилищния пазар, посочи централният банкер, цитиран от ИТАР-ТАСС. През 2014 година се очаква също така намаляване на разходите на правителството и повишаване на данъците, прогнозира той.

"Тази комбинация дава възможност да очакваме с оптимизъм развитието на американската икономика през следващите тримесечия", каза Бърнанке.

Същевременно ръководителят на УФР призна, че нивото на безработицата остава високо (в момента - около 7 процента) и е сред основните рискове в дългосрочна перспектива. "Възстановяването все още не е завършено", предупреди той.

Бърнанке се оттегля от поста на 31 януари и се очаква да бъде наследен от Джанет Йелън, която в момента е заместник-председател на институцията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
USA

2014.01.05 | 19:53

1
Той бил признал>>> Абе смотаняци, той отчита резултати, не е комунистически манифест, да признават или не. Леле колко продължават с промивките на мозъчетата. Мръсна комунистическа пасмина, глутница измамници.Сидеров, Борисов Боко-шльоко, Станишев- Руский , разни турци, марш от държавата ни, скапана изгнила, ръждясала комунистическа тиня. И плашат хората -ами кой друг ще ни управлява. Да само вие мамка ви , сте способни, нали? Дайте ни свободата и потънете в дън земя а ние ще се управляваме сами. Вярно ли е Момчета и момичета, свобода или смърт!!!!

Добави коментар

Водещи новини