Ръкуването между Барак Обама и Раул Кастро не е било планирано

  • 10 декември 2013 21:02

  • 2277
  • 0
Ръкуването между Барак Обама и Раул Кастро не е било планирано
© gettyimages

Ръкуването между президентите на САЩ и на Куба Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият иРаул Кастро на възпоменателната церемония за Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския в Южна Африка не е било планирано предварително, предаде БТА.

Това съобщи представител на Белия дом, цитиран от АФП. Това бе първото публично ръкостискане между лидери от двете страни след революцията в Куба през 1959 г. Хавана съзря в жеста "началото на края на агресията на САЩ срещу Куба", както бе написано в официален кубински сайт. Съветникът на Обама Бен Роудс обаче обясни, че здрависванията на президента на САЩ с други лидери не са били планирани предварително и са били просто размяна на поздрави, докато той е отивал до подиума да произнесе словото си в памет на Мандела.

Двете страни имат дълга история на враждебни отношения. Вашингтон наложи от 1962 г. търговско ембарго срещу Куба, което подсилваше с годините. Островът е също в списъка на Държавния департамент със страните, подкрепящи тероризма, заедно със Судан, Иран и Сирия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини