Природолюбители спасиха акула от задавяне

  • 26 ноември 2013 09:43

  • 4199
  • 0
Природолюбители спасиха акула от задавяне
©

Двама любители на природата в Канада спасиха живота на лакома Гренландска акула, която за малко не се задуши с одрана кожа на лос.

Случката се разиграла по крайбрежието на остров Нюфаундленд, където често рибарите изхвърлят рибешка карантия, съобщи "Новинар", позовавайки се на канадската телевизия CBS.

Излезлият на пясъка двуметров морски обитател гаснел мъчително, защото се задавил с парчето с големина около 60 сантиметра. Козината заседнала в устата и между зъбите на хищника и акулата вече отказала да се бори за кислород. Тогава двамата безстрашни мъже й се притекли на помощ. Те решили да издърпат с въжета безжизненото й туловище и после да го избутат обрат във водата. По време на спасителната операция акулата стояла между двамата, без да шава, но щом цамбурнала във водата бързо отплувала към дълбокото.

Гренландските акули често дебнат плячката си в плитчините. Сред любимите им специалитети попадат белите мечки и северните елени. Морските хищници са много лакоми и често умират, докато се опитват да преглътнат костите на поредната си жертва.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини