Лондон е дал зелена светлина на САЩ да следят британци

  • 21 ноември 2013 09:17

  • 1364
  • 2
Лондон е дал зелена светлина на САЩ да следят британци
©

Агенцията за национална сигурност на САЩ е следила граждани на Обединеното кралство с разрешение на британските власти, пише в. "Гардиън".

От разобличаващите документи, предоставени от Едуард Сноудън на британски медии, става ясно, че между двете страни от 2007 г. съществува тайно споразумение, благодарение на което АНС е получила достъп до телефонни контакти, записи за влизане в сайтове и данни за електронната поща на британски граждани. Били са следени дори хора, които не са били заподозрени в никакви престъпления.
Споразумение, за което пише "Гардиън", било сключено въпреки правилата, които важели за сътрудничеството между разузнаванията на страните от групата "Пет очи" (Великобритания, Канада, САЩ, Нова Зеландия и Австралия). Според тях никоя от тези държави няма право да следи гражданите на друга държава, която е страна по споразумението, отбелязва "Гардиън".

Последвайте канала на

БТА
1364 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2015.04.26 | 12:21

2
Израел,СаЩ и Англия да бъдат обвинени в съд и да платят обезщетения на всички останали държави.Да се изхвърлят от ООН,да се въведе търговско ембарго и да не се допускат никакви стоки от тези терористични еврейски държави.

2013.12.01 | 14:46

1
Ти си Смешника-Нещастник. Знаеш ли кой създаде ООН????? От къде идва енергията и че се купува САМО с $$$ Знаеш ли че тогава няма да си караш колата никога ако изобщо имаш такава.

Добави коментар

Водещи новини