Обама отрече създаването на ново министерство за работните места

  • 17 август 2011 07:13

  • 677
  • 0
Обама отрече създаването на ново министерство за работните места
© Guliver / Getty Images

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви снощи, че планът за ускоряване на икономическото възстановяване, който той ще огласи през септември, няма да включва създаването на ново министерство, което отговаря за създаването на работни места, предаде Ройтерс.

"Ние ще предприемем още един ход към Конгреса; ние ще им кажем: това е изчерпателен подход, който поставя под контрол нашия дълг и дефицит и който освен това веднага ускорява растежа на работните места", каза президентът в интервю за Си Ен Ен.

На въпрос дали смята да създава министерство за работните места, Обама отговори, че това не е вярно.

Той каза още, че понастоящем сега за САЩ има по-голям риск да станат мишена на "терорист единак" като убиеца от Осло, отколкото на мащабна и координирана операция.

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият отбеляза, че е постигнат "голям напредък" в разбиването на Ал кайда, но подчерта, че е много по-трудно да бъдат разкрити терористи, които действат самостоятелно.

Последвайте канала на

БТА
677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини