Обама е знаел за следенето на телефона на Меркел

  • 27 октомври 2013 11:31

  • 1282
  • 1
Обама е знаел за следенето на телефона на Меркел
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият поне от 2010 г. е бил информиран за следенето на телефона на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на германския в. "Билд ам зонтаг".

По информация на изданието през 2010 г. Обама лично бил информиран за секретна операция по отношение на Меркел от директора на Агенцията за национална сигурност Кит Алекзандър. "Обама тогава не само не спрял акцията, но разрешил тя да продължи", е заявил пред германското издание добре информиран източник от американските специални служби. Освен това специалистите на агенцията са имали възможност да четат съдържанието на есемесите на Меркел и да подслушват разговорите й. Само стационарният телефон в нейния офис бил недостъпен за агентите на Агенцията за национална сигурност.

Вчера разкрития за подслушването направи и германският в. "Шпигел". Той съобщи, че подслушването на телефона на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е било в списъка със задачи на американската Агенция за национална сигурност от 2002 г., припомня ИТАР-ТАСС. Когато излязоха първите информации за следенето на телефона на Меркел, тя се обади да потърси обяснения от Обама,  който я уверил, че нищо не знае по въпроса, написа още "Шпигел". Той й казала, че ако е знаел за следенето, е щял да разпореди, то да бъде прекратено.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.28 | 23:47

1
На кой-нормален човек не му минава през ума за шпионските работи и задкулисните игри на хората от "този етаж". Всички там са си знаят правилата. Защо ни отвличате вниманието от нашият обикновен простосмъртен живот. Кажете къде има хубаво червено вино и евтино...и весели момичета.......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини