Асад поиска от САЩ да прекратят заплахите срещу Сирия

  • 12 септември 2013 19:25

  • 1272
  • 1
Асад поиска от САЩ да прекратят заплахите срещу Сирия
©

Процесът на предаване на сирийските химически оръжия под международен контрол е двустранен и за целта САЩ трябва да спрат да провеждат "политика на заплахи", заяви президентът на Сирия Башар Асад в интервю пред руският телевизионен канал "Россия 24".

"Искам ясно да кажа на всички - тези механизми (процедурата по присъединяването на Конвенцията за забрана на химическите оръжия) няма да бъдат изпълнени едностранно. Това е двустранен процес, в който, преди всичко, САЩ трябва да прекратят политиката си на заплахи по отношение на Сирия и да спрат оръжейните доставки за терористите в страната ни", изтъкна Асад, цитиран от РИА Новости.

"Когато видим, че Вашингтон действително иска стабилност в нашия регион и престане да заплашва и да се стреми към нападение, тогава ще приемем, че необходимите процеси могат да бъдат доведени до край”, поясни сирийският лидер.

Въпреки това, Асад допълни, че "до няколко дни Сирия ще изпрати на ООН и Организацията за забрана на химически оръжия технически документи, необходими за сключването на споразумението”.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1272 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.23 | 12:34

1
Че клекнеш, Асадчо, къде ще ходиш...Ънкъл Сам иначе ще ти разбомби така и иначе унищожената от собствената ви война държава.

Добави коментар

Водещи новини