Кандидат за президент на САЩ обвинен в купуване на фалшиви последователи

  • 03 август 2011 12:50

  • 711
  • 0
Кандидат за президент на САЩ обвинен в купуване на фалшиви последователи
© Getty Images

Нют Гингрич, кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия, е бил обвинен в купуване на фалшиви последователи в социалната мрежа Twitter. Става дума за над 1.2 милиона „мъртви души”, съобщава pcceni.bg.

Обвиненията идват от американската интернет медийна група Gawker. Първоначално тя се позовава на анонимен бивш служител, участвал в организирането на кампанията на Гингрич. По-рано тази седмица пък, Gawker търси помощ от компанията PeekYou, която твърди, че е анализирала всеки последовател на кандидатa за президент в Twitter.

В крайна сметка се оказва, че едва 8% от последователите на Гингрич са акаунти на реални, активни потребители в интернет. Останалите са спам, бизнес и анонимни регистрации. PeekYou твърди, че „нормалното число на реални потребители за Twitter знаменитост е 30-60%”.

Като се има предвид, че Гингрич има над 1.3 милиона последователи, то това значи, че реалните от тях са малко над 100 000, докато мъртвите души – над 1.2 милиона.

Напълно възможно е този скандал да навреди на републиканският кандидат. Един от основните козове на Барак Обама при неговата кампания през 2008 г. беше именно сериозна активност във виртуалното пространство. В момента, настоящият президент на САЩ има над 9.4 милиона последователи в Twitter.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини