The Hill: Байдън губи Третата световна война от Русия и Китай

  • 23 май 2024 15:35

  • 2091
  • 7
The Hill: Байдън губи Третата световна война от Русия и Китай
© Getty Images, архив

Президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в се превърна в Джеймс Бюканън на XXI век, пише американското издание The Hill в материал, представен без редакторска намеса от "Фокус“.

Бюканън, 15-ият президент на Съединените щати, смятан от мнозина за най-лошия в историята, се опита да угоди на всички, но в крайна сметка не угоди на никого. Под негово ръководство страната стига до разделение и гражданска война.

Век и половина по-късно светът върви към глобална Трета световна война с идеологически характер. Русия, Китай и техните марионетки активно нападат интересите на САЩ. Въпреки това, според доклад на Изследователската служба на Конгреса от януари, озаглавен "Конкуренция между големите сили: Последици за отбраната“, стратегията за национална сигурност на Байдън все още не е предназначена да се справи с "два едновременни или припокриващи се големи конфликта“.

В доклада се отбелязва, че през 2018 г. администрацията на Тръмп е била изправена пред решение от епохата на Обама "да изгради сили не за перспективата за два регионални конфликта с противникови държави, а  да спечели конфликт с висока интензивност срещу един противник от най-високо ниво - например война с Китай за Тайван или сблъсък с Русия в Балтика“.

Ники Хейли: Байдън беше катастрофа, ще гласувам за Тръмп

А реално страната ни е изправена пред цели три войни: конфликтът в Украйна, войната в Близкия изток и задаващата се война за Тайван и Южнокитайско море. Освен това те са дори три и половина, ако вземем предвид и войната за влияние, която губим в африканския Сахел, където американските войски напускат базите си в Нигер.

Байдън попадна в капана на предизборната надпревара и нейните изчисления и отказва дори да признае, че вече водим Трета световна война, камо ли да предприеме решителни действия, за да я спечели. В резултат страната ни изостава катастрофално във военния потенциал, производството на оръжия и боеприпаси, както и в способността да устои на кибервойните и потока от дезинформация, идващ от Москва и Пекин. Всеки от тези проблеми изисква незабавни решения.

За Байдън, както навремето за Бюканън, неговият Форт Съмтър дойде.

Тръмп: Начело с мен, САЩ няма да загубят Третата световна война

През 1860 г. Бюканън, опасявайки се от ескалация на конфликта, отказва да укрепи допълнително стратегическата крепост, охраняваща входа на пристанището на Чарлстън. Въпреки че е малко вероятно подобен ход да промени траекторията на войната, той със сигурност ще осигури така необходимата червена линия за сепаратистите на юг. Вместо това Бюканън се ограничи до минимума, точно както сега прави администрацията на Байдън в Украйна, Индо-Тихоокеанския регион и Близкия Изток. Отбраната на съюзниците на Америка е неадекватна, както и скромният гарнизон на Форт Съмтър.

Лозунгът на Белия дом на Байдън не трябва да бъде "отбрана“, а "победа“. Победата в тази глобална идеологическа война, която става все по-непредсказуема, е единственият ни път напред, ако, разбира се, либералната демокрация иска да блокира общите планове на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и китайския президент Си Дзинпин за изграждане на така наречения многополюсен свят, където военно и икономическо Русия и Китай ще доминират, разчитайки на БРИКС.

Путин: Необходимо е да се укрепи формиращият се многополюсен свят

Байдън трябва да отхвърли съмненията си относно възможна ескалация. Както се вижда от събитията от 7 октомври, Бахмут, Авдеевка, иранските удари срещу Израел на 13 април и напоследък и приличащата на обсадата на Бастони битка за Харков, страхът от ескалация доведе само до факта че вакуумът е запълнен от враговете на страната ни – и нашите съюзници в Източна Европа и Близкия изток.

Просто казано, колкото по-шумно съветникът по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан се застъпва за деескалация, толкова по-широко нашите врагове отварят тези "прозорци“ за ескалация.

Основен пример за безумния, подобен на Бюканън подход към външната политика на Байдън е Израел. Отначало Байдън силно подкрепи правото на Ерусалим да унищожи ХАМАС като военна заплаха за Израел. Въпреки това, след като анти-израелските протести в подкрепа на Палестина обхванаха колежите в цяла Америка и в частност Ню Йорк, решителността на Байдън сякаш се изпари. Коалиционното правителство на Израел, което води война за оцеляване с ХАМАС, Хизбула и Иран, беше подложено на приятелски обстрел от Вашингтон.

Спечелването на 15-те избирателни гласа в Мичиган изглежда по-важно от защитата на Израел, унищожаването на ХАМАС или освобождаването на осемте американски заложници, които военният командир на ХАМАС Яхя Синвар все още държи в Ивицата Газа. Освен това припомняме, че на 7 октомври ХАМАС брутално уби 45 американски граждани.

Съветникът на Зеленски: Третата световна война вече е започнала

В понеделник Байдън се спусна още по-дълбоко в бездната. Организацията на обединените нации призна, че е надценила броя на убитите жени и деца в Газа с почти 100% - оставяйки Израел с по-малко цивилни жертви, отколкото САЩ по време на войната в Ирак. Въпреки това главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан поиска заповед за арест на израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и неговия министър на отбраната Йоав Галант за предполагаеми военни престъпления в Газа.

Нито дума не беше казана за продължаващото използване на палестински цивилни като човешки щит от ХАМАС, нито за неговите руски и ирански поддръжници, включително аятолах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19. МНС никога не е повдигал обвинения срещу Ебрахим Раиси, иранският президент, който загина при катастрофа с хеликоптер, въпреки факта, че "техеранският касапин“ е отговорен за живота на десетки хиляди свои съграждани.

Нидерландските депутати не скърбят за смъртта на "касапина от Техеран"

Байдън не разбира какво се случва или може би напълно е изгубил връзка с реалността. Русия и Китай подкопават глобалния ред след Втората световна война и институциите, които някога са го защитавали – първо Съвета за сигурност на ООН и сега, косвено, МНС.

Вместо да сплотят страната, за да надделее срещу все по-широката глобална атака срещу свободата, Байдън и неговите политици жертват националната сигурност на Америка, за да спечелят изборите през ноември. Третата световна война наближава, а страната ни е уязвима. Нашият символичен Форт Съмтър е празен. Нашите въоръжени сили са пренапрегнати: предстоят им три войни, но са готови само за една.

Вместо да подражава на волята за победа на Ейбрахам Линкълн, Байдън следва Бюканън в избягване на дълга си на лидер на свободния свят.

Авторите:

Марк Тот е икономист, бивш предприемач и публицист, който пише за националната сигурност и външната политика.

Джонатан Суит – пенсиониран полковник, служил 30 години във военното разузнаване, от 2012 до 2014 г. ръководи разузнавателния отдел на Европейското командване на САЩ

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2091 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 17:32

7
❤️ Г­­­о­р­­­е­­­щ­и­­ ­м­­о­­­м­­и­ч­­­е­­т­­а­­­ ­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­а­к­­в­­­а­т ­-­ X­1­­­8­­.­­­F­U­N

2024.05.25 | 05:44

6
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­и­­­ ­­м­­­о­­­м­­­и­ч­­е­­­т­­­а­­ ­­­в­­­и­­ ­­о­ч­­­а­к­­в­­а­­­т ­­-­­­ X­1­­8­­­.­­F­­U­­N

2024.05.24 | 00:45

5
Нещо за много специални се вземате.

2024.05.24 | 00:45

4
Нещо за много специални се вземате.

2024.05.23 | 18:34

3
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.23 | 17:39

2
МНС не беше подкопан, просто си свърши работата. В какво общество живеем след като над 30 000 в Газа бяха избити, а искането за заповед на арест на Нетаняху дойде толкова късно и беше така оспорвано?
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД АТИЛКАТА

2024.05.23 | 15:37

1
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандизчийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Ирена Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност. Охранителят А т и л к а т а , с рождено име Мирослав Блажев бил гард без пистолет. Работодателите му и в двете охранителни фирми, в които бил нает през последната година и половина, изпитали недоверие към резкия му и избухлив характер. Затова никога не го сложили въоръжена охрана, твърдят източници от "С е к ю р и ти БГ" и "Ф о р с делта". Иначе можел да охранява АЕЦ "Козлодуй", който е един от обектите, с които "С е к ю р и т и БГ" има договор. Негови бивши колеги подозират, че Блажев силно е страдал от този факт. Затова и бързо напускал фирмите, където работел. Чувствал се винаги недооценен. Едва по-късно се въоръжил. Първо преработил газов пистолет в боен, след това незнайно как се сдобил и с ПСМ. Точно с тези оръжия Блажев отвлече във вторник автобуса с 36 пътници. МВР изиска вчера от двете фирми всички документи, с които Блажев е получил работата си. Според проверката на експертите от "Охранителна полиция" всичко било перфектно. Имало документ от лекар, който удостоверявал моментното психическо състояние, съдебно свидетелство, че е с чисто съдебно минало.В документите не е отразено обаче, че през 1996 г. Мирослав Блажев е бил лекуван от личностно разстройство. Най-вероятно и двамата лекари, които са издали документа за моментно психично състояние, са "забравили" да питат лудницата за минали психични заболявания, смятат запознати. "Проверих и се оказва, че лудницата не е издавал документ, удостоверяващ, че лицето е психично здраво", заяви директорът на психиатричната болница в града д-р Цанко Цанков. "На всяко лице, което е лежало в психиатрична болница, му се съставя досие, което се пази в продължение на 50 години". Според д-р Цанков в случаите, когато се налага издаване на медицинско удостоверение за психично здраве, психиатри по местоживеене трябва да упоменат, ако лицето страда от психично заболяване, и посочат моментния му статус.19-годишната Розинка Костова, приятелката на Мирослав, призна, че Петър Ганев, който стана причина за действията на Мирослав Блажев на 27 януари, наистина се e опитал да я прегази с кола на 1 август м.г в София. Тя била бременна, отишла до магазина, който е до дома му, и тогава той се опитал да мине с колата си през нея. По думите на Розинка, има свидетел на инцидента, но той не искал да говори, защото бил приятел на Петър. Според нея Петър Ганев искал чрез нея да причини страдание на Мирослав заради конфликт между двамата. На 27 януари 33-годишният Мирослав Блажев от Севлиево отвлече автобус с 37 пътници на фирма Биомет, пътуващ по линията София-Варна. Той бе въоръжен с пистолет със заглушител и поиска да му бъде доведен Петър Ганев, за да говори с него. Малко повече от час след отвличането Блажев се предаде на полицията. Впоследствие Районният съд в Ловеч наложи на похитителя на автобуса мярка "постоянно задържане под стража", като разпореди той да бъде въдворен в психиатричното отделение на Ловешкия затвор. А т и л к а т а, е роден в Плевен през 1975 година. Розинка Костова е от дом за умствено изостанали хора ! Има дете умствено изостанало-ИЗРОДИ !!!

Добави коментар

Водещи новини