Забавят заплатите на американците войници в Афганистан

  • 30 юли 2011 19:15

  • 909
  • 0
Забавят заплатите на американците войници в Афганистан
© gettyimages

Най-висшият военен на САЩ адмирал Майк Мален заявил, че не знае как ще бъдат изплащани заплатите на техните военни в Афганистан, предаде "Войс ъв Америка".

ако законодателите във Вашингтон не постигнат компромис с Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият съгласие за повишаване тавана на държавния дълг.
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ е направил изказването днес при посещението си в афганистанския град Кандахар.

Адмирал Мален е заявил, че забавянето на заплатите може да окаже разрушително въздействие върху състоянието на военнослужещите, мнозина от които живеят „от заплата до заплата”. Той изразил надежда, че въпросът за осигуряване на финансирането на военните в крайна сметка ще бъде решен.

Правителството на САЩ вече заяви, че ще бъде принудено да прекрати част от федералните плащания след 2 август, ако Конгресът не постигне споразумение за повишаване тавана на държавния дълг, който сега е 14, 29 трлн. долара.

По-рано днес долната камара на Конгреса одобри плана. Но той няма да мине през Сената.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини