Един от братята отвлякъл трите жени може да получи смъртна присъда

  • 10 май 2013 06:55

  • 2214
  • 0
Един от братята отвлякъл трите жени може да получи смъртна присъда
©

Американски прокурор предупреди, че ще повдигне обвинения, съгласно които мъжът, участвал в отвличането, изнасилването и насилственото прекъсване на бременността на три жени в американския град Кливланд, може да получи смъртна присъда, предаде АФП.

Срещу Ариел Кастро, 52-годишен безработен шофьор на автобус, вече са повдигнати обвинения за отвличане и изнасилване на жените в продължение на десет години в дома си в Кливланд, щата Охайо. Той беше задържан под гаранция от 8 милиона долара.

Прокурорът в окръга Куяхога Тмъти Макгинти заяви, че следователите ще разследват мъченията, на които се предполага, че Кастро е подлагал жените, когато ги е държал в плен, с цел повдигане на по-тежки обвинения.

„Напълно възнамерявам да поискам повдигане на обвинения поотделно за всеки акт на сексуално насилие, изнасилване, за всеки ден на държане в плен, всяко престъпно нападение, всички опити за убийство и всеки акт на отегчаващи вината убийства, извършени от него чрез прекъсване на бременности”, за които самият той е отговорен, каза Макгинти.

Кастро е обвинен в нанасяне на побой над най-малко една от жените, за да прекъсне бременности, започнали, докато жените са били заключени в дома на Кастро в Кливланд.

Последвайте канала на

Novini.bg
2214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини