В САЩ намериха три жени, отвлечени преди 10 години

  • 07 май 2013 07:14

  • 2557
  • 0
В САЩ намериха три жени, отвлечени преди 10 години
©

Три жени, отвлечени преди десет години, бяха намерени живи в къща в Кливланд, където две от тях били видени за последен път. Във връзка с изчезването им е арестуван 52-годишен шофьор на автобус, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Човек, живеещ наблизо, чул викове и се втурнал в къщата, където намерил една от трите жени - Аманда Бери, изчезнала преди десет години като тийнейджър. Той й дал мобилния си телефон, за да извика полицията. "Помогнете ми! Аз съм Аманда Бери. Бях отвлечена преди десет години и сега съм тук. Свободна съм", обяснява задъхано Бери в записа на обаждането на спешния телефон 911. Тя съобщава името на похитителя, който бил излязъл от къщата, моли полицията да дойде бързо и добавя, че й е известно, че медиите широко са информирали за изчезването й.

Съседът Чарлз Рамзи каза в интервю за Си Ен Ен, че когато влязъл, Бери отчаяно се опитвала да отвори вратата, чиято брава заяла. "Мислех, че е умряла, но тя излезе от къщата с малко момиченце", добави той. Полицията съобщи, че задържаният е Ариел Кастро е шофьор на училищен автобус. Поне една от намерените жени има дете от него, посочва ИТАР-ТАСС. Неговият чичо каза, че племенникът му е собственик на къщата, където бяха намерени жените. "Имаме много въпроси без отговор във връзка с този случай, по който се води разследване. Доволен съм, че трите млади жени бяха намерени живи", каза кметът на Кливлънд Франк Джаксън, цитиран от Ройтерс.

Аманда Бери изчезна на 21 април 2003 г. Втората намерена днес млада жена - Джина ДеДжизъс била отвлечена година по-късно на 14 годишна възраст, а Мишел Найт била на 20 години, когато изчезнала през 2000 г., посочва Ройтерс. И трите са настанени в болница. Според лекарите те са в добро здраве.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини