Пуснаха Елвис, той не бил виновен за скандала с рицина

  • 28 април 2013 07:00

  • 1088
  • 0
Пуснаха Елвис, той не бил виновен за скандала с рицина
©

Агенти на ФБР арестуваха рано днес инструктор по бойни изкуства от Мисисипи, след като претърсиха дома му в Тюпълоу и студио в същия град, в което някога той водел курсове, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Задържането е в рамките на разследването на писмата с отровата рицин, изпратени неотдавна до президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и двама сенатори.

41-годишният Еверет Дучке не оказал съпротива по време на ареста.

Американски прокурори снеха във вторник обвиненията срещу друг жител на Мисисипи - Кевин Къртис, професионален имитатор на Елвис Пресли, който бе освободен от ареста, след като при обиска на дома му не бяха открити уличаващи доказателства.

Задържаният Дучке ще се яви в съда в понеделник. Той вече е обвинен, че се е сдобил, съхранявал в дома си и изпратил по пощата токсичен биологичен агент, за да го използва с цел оръжие, посочват Ройтерс и Франс прес.

Дучке рискува да получи доживотна присъда и глоба от 250 000 долара, ако вината му бъде призната, предаде Франс прес.

Първоначално Кевин Къртис беше задържан защото в трите писма с рицин се говореше за липсващи части и те бяха подписани с инициалите КК, припомня Франс прес. Кевин Къртис пише пиеса, озаглавена "Липсващи части", която разказвала за трафик на човешки органи, което правителството прикривало.

Къртис обаче насочил полицията към инструктора. Според разследващите между двамата имало отколешна вражда, но причините за нея не се съобщават.

Последвайте канала на

1088 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини