Трети Буш ще управлява САЩ?

  • 25 април 2013 21:48

  • 2187
  • 5
Трети Буш ще управлява САЩ?
© Getty Images/Guliver

Семейство Буш, от което има двама президенти на САЩ, е  разделено от спор дали трябва да даде и трети - бившият  губернатор на щата Флорида Джеб Буш.

Според бившата първа дама на САЩ Барбара Буш синът й Джеб е най-подготвеният републиканец за изборите през 2016 г. Тя обаче  заяви пред телевизия "Ен Би Си", че Съединените щати имат достатъчно президенти от семейството. Бившият президент Джордж Буш-младши заема противоположната позиция в семейния дебат, отбелязва Ройтерс.

"Той би бил прекрасен кандидат, ако реши да се състезава", каза бившият държавен глава за "Ей Би Си нюз". "Той няма нужда  да му давам съвет, защото знае какъв ще бъде този съвет:  Кандидатирай се. Но дали ще го направи или не е много лично  решение". Барбара Буш, известна със своята откровеност, каза за втория си син, че "има и други хора, които са много подготвени. Той е  най-подготвеният, но не мисля, че ще се кандидатира".

Разнопосочните послания бяха отправени от семейството в момент, когато Джордж Буш син се готви да открие своята  президентска библиотека в Далас в компанията на всички живи държавни глави на САЩ, включително неговия баща Джордж Буш. Библиотеката ще хвърли светлина върху двата тежки мандата на Буш-младши, съвпаднали с атентатите от 11 септември 2001 г.,  войните в Афганистан и Ирак и финансовата криза през 2008 г., отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2187 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Derp

2013.04.28 | 20:44

5
Не забравяйте, че Буш е този, който беше зад 9/11. Но Буш беше само марионетка на правителството и ужасен актьор...
Azriel

2013.04.28 | 11:38

4
Тоя педал не беше ли шеф на една от банките от която започна цялата дандания с финансовата криза?И после брат му му даде пари за да покрие загубите и да спаси банката.Eй такива гадове трябва да се разстрелват без съд и присъда.За престъпления срещу човечеството.

2013.04.28 | 11:38

3
"Mnogoinformirani" drugari ni "svetvat"tuk okolo politizite na "zagniva6tiqt"USA kapitalizam i imperializam.Moskva "svetva"tqh,te na svoi red "svetvat"nas.Blaze ni ....;-)
...

2013.04.28 | 07:48

2
predi6nite kvi sme6ni bqha-toq nqma da e po-razli4en sus sigurnost
Един дол дренки...

2013.04.28 | 07:48

1
За този се говори, че понеже бил гей, кандидатурата му била проблематична, ама явно тия вече са привикнали и може да го изберат, иначе Буш старши беше нормален президент, младши обаче май фалшифицира изборите, открадна гласове на Гор, и след това направи куп глупости, да не излезе, че и тия са болни на тема власт като кенедитата...

Добави коментар

Водещи новини