Тамерлан Царнаев се обадил на майка си преди да бъде застрелян

  • 23 април 2013 07:17

  • 1929
  • 0
Тамерлан Царнаев се обадил на майка си преди да бъде застрелян
©

Майката на двамата братя, заподозрени за взривовете в Бостън, каза, че е разговаряла по телефона с по-големия си син преди престрелката с полицията, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА.

Зубейдат Царнаева заяви пред американската телевизия Ей Би Си, че Тамерлан й се обадил и й казал: "Полицията започна да стреля по нас, тя ни преследва."

Той й казал, че е заедно с по-малкия си брат Джохар. Казал й също, че я обича, след което връзката прекъснала. Тамерлан Царнаев загина в петък при престрелка с органите на реда.

Брат му Джохар е ранен и се намира в болница, където вчера му бяха предявени обвинения в използване на оръжия за масово унищожение, довело до причиняване на смърт.

Американските федерални власти са били включили Тамерлан Царнаев през 2011 г. в база данни с лица, чиито пътувания са били проверявани, след като ФБР го е разследвало по искане на Русия, заявиха американски служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Царнаев бил включен в базата данни, след като ФБР поискало да провери дали той е участвал в терористична дейност. Републиканският сенатор Линдзи Греъм заяви, че името на Царнаев било написано погрешно и така и не влязло в системата, използвана за проверка на хора, пристигащи в САЩ.

Според един от цитираните служители името му било сгрешено от авиокомпания, която предала на американските власти списъка с пътниците на полет до Русия през януари 2012 г., с който летял Царнаев. Поради грешката името му не било свързано с включването му в базата данни през 2011 г.

Освен това властите в САЩ разследват дали Царнаев е имал връзка с неразкрито тройно убийство в предградие на Бостън през 2011 г., посочи Ройтерс.

Той е бил близък приятел с един от тримата мъже, намушкани в апартамент в Уолтам. На времето местната прокуратура заявила, че жертвите са познавали убиеца или убийците си и нападението не е било случайно.

Последвайте канала на

1929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини