Майката на братя Царнаеви: Синовете ми са натопени

  • 20 април 2013 14:42

  • 2642
  • 2
Майката на братя Царнаеви: Синовете ми са натопени
©

Зубейдат Царнаева, майката на заподозрените за терористичния акт, извършен в Бостън, твърди, че синовете и са "натопени" и казва, че много преди трагедията всяка тяхна крачка била контролирана от Федералното бюро за разследване на САЩ, информира БТА.

В телефонно интервю от Махачкала за руската англоезична телевизия "Раша тудей" майката на Джохар и Тамерлан Царнаеви казва, че децата й са били "прекрасно възпитани". "Едно мога да кажа, всичко това не е истина. Синовете ми са били натопени", казва Зубейдат Царнаева, цитирана от ИТАР-ТАСС. "Моят син вече от пет години е контролиран. Бил е на отчет, знаеха го, знаеха кои сайтове посещава. Знаеха къде ходи, с кого ходи. Наричаха го радикален, защото посещаваше на сайтове, смятани за ексткремистки", казва майката, говорейки за по-големия си син - Тамерлан. По думите й от ФБР са идвали при нея, разпитвали са я, задавали са й много въпроси - какво прави, с какво се занимава синът й. Агент на ФБР й бил казал, че синът е добро момче, но може да е опасен с това, че може да поведе след себе си хората. Според нея именно заради това синът й е бил ликвидиран.

По повод изявленията на чичото на двамата етнически чеченци, който нарече Тамерлан "неудачник", тя каза, че става дума за личен конфликт. Зубейдат казва, че мъжа й е работел в правоохранителните органи. Започнала войната в Чечения и семейството било преследвано. Те имали роднина в САЩ и решили да заминат за Америка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2642 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
protiv amerika

2013.05.04 | 13:38

2
lajat mamkaim amerikanska
mnogo protiv amerika

2013.05.04 | 13:38

1
evala brato nai nakraq nqkoi ne zaslepen

Добави коментар

Водещи новини