Подателят на рициновите писма бил разобличил търговци на органи

  • 18 април 2013 10:20

  • 3459
  • 0
Подателят на рициновите писма бил разобличил търговци на органи
©

Изпращачът на писмата с отровата рицин до американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и други политици бил разкрил схема за търговия с човешки органи, предаде РИА Новости.

На различни сайтове под името Пол Къртис (както се казва задържаният по случая) са публикувани многочислени негови коментари за покупка и продажба на части от човешки тела в болницата, в която е работил между 1998 и 2000 г. 45-годишният мъж твърди, че е намерил хладилник с опаковани в найлонови пликове органи. Във връзка с разкритията си той е искал да разобличи някои кръгове в правителството, ФБР и полицията.

Според роднина на Къртис, изпращачът на рицин е бил обиден на правителството. Той смятал, че властите са виновни за проблемите на бизнеса му.

Пол Къртис бе арестуван в град Коринт, Мисисипи, заради изпращането на отровните послания с рицин. Със същото вещество през септември в Лондон е убит българския писател Георги Марков.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини