САЩ се колебаят дали да признаят Мадуро за президент

  • 17 април 2013 21:37

  • 1233
  • 3
САЩ се колебаят дали да признаят Мадуро за президент
©

САЩ не са решили дали да признаят Николас Мадуро за президент на Венецуела, докато не се изясни спора около повторното преброяване на гласовете, заяви днес американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от Ройтерс.

Това трябва да се прецени, а аз не съм го направил, каза Кери пред Комисията по външни работи в Камарата на представителите, запитан дали Вашингтон ще признае оспорваните от опозицията резултати от изборите във Венецуела в неделя. Според нас трябва да има ново преброяване, каза Кери пред законодателите, подкрепяйки настояването на опозиционния кандидат Енрике Каприлес. Венецуелският Национален избирателен съвет (НИС) твърди, че Мадуро е спечелил изборите с 262 000 гласа повече, отбелязва АП.

Запознати сме с новината за избирането на Николас Мадуро за президент на Венецуела, както и с изявленията на представители на правителството и опозицията за необходимостта от проверка на изборите, както и на обявената от НИС крайна победа на Мадуро, заяви първият дипломат на Европейския съюз Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г.. Важно е изборните резултати да се приемат от всички и компетентните органи във Венецуела да проучат надлежно всички жалби, подчерта тя, цитирана от АФП. Аштън изрази съжаление за смъртта на няколко души при протестите, избухнали след обявяване на резултатите. Тя призова всички страни да се ангажират с мирен диалог и да отхвърлят насилието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1233 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
madurenko

2013.04.20 | 09:25

3
epa na maduro mu e prez kuro.
vankata

2013.04.20 | 01:04

2
САЩ могат само да оближат на Мадуро мадурите :-)

2013.04.20 | 01:04

1
Кои са пък сащ да им искат признанието?...

Добави коментар

Водещи новини