Пентагонът определи бомбените атентати в Бостън като жесток акт на терор

  • 16 април 2013 18:34

  • 1458
  • 3
Пентагонът определи бомбените атентати в Бостън като жесток акт на терор
©

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл окачестви днес като жесток акт на терор бомбените атентати на маратона в Бостън, в които загинаха трима души и над 140 бяха ранени, някои от които тежко, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Хейгъл подчерта, че всяко използване на взривни устройства е явен терористичен акт и обеща, че в хода на разследването ще бъде установено дали извършителите са чужденци, или американци.

По думите на шефа на Пентагона властите още не знаят кой е отговорен за атентатите и защо за мишена е било подбрано спортното състезание в понеделник, предаде АП. Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще направи изявление в Белия дом за бомбените нападения в Бостън.

ФБР се зарече, че ще стигне до края на света в проследяването на извършителите, предаде ДПА. Агентът от бюрото Ричард Делорие, който оглавява разследването на терористичната атака, отказа да коментира кои са евентуалните заподозрени и дали става дума за вътрешен или външен тероризъм.

Той обаче каза, че разследването ще надхвърли рамките на Бостън в търсенето на улики, включително в чужбина. "Ще стигнем до края на света, за да идентифицираме лицето или лицата, отговорни за това отвратително престъпление и ще направим всичко по силите ни да ги изправим пред правосъдието", заяви Делорие.

Последвайте канала на

1458 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Xhahxahxa

2013.04.17 | 19:07

3
Айдееее край.Сигурно накрая ще се спрат в Иран xD
Krovat

2013.04.17 | 19:07

2
А като изтрепеш един милион и сто хиляди цивилни (Ирак) не е тероризъм така ли?

2013.04.17 | 01:01

1
:))) Не онова е EROR а терор е когато мачкаш собствения си народ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини