Обама на среща с Путин

  • 15 април 2013 21:57

  • 1201
  • 0
Обама на среща с Путин
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще се срещне с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 през септември, когато ще пристигне в Русия за срещата на върха на Г-20, обяви днес Белият дом, цитиран от БТА и Ройтерс.

Съобщението бе направено, след като Том Донилън, съветник на Обама по националната сигурност, разговаря днес в Москва с Путин и други руски лидери.

Говорителката на Белия дом Катлин Хейдън окачестви тези разговори като "изчерпателни и конструктивни" и добави, че те са обхванали "цялата гама двустранни и глобални теми". По думите й, посещението на Донилън е било подготовка за срещите между Обама и Путин в кулоарите на срещата на върха на Г-8 през юни в Северна Ирландия и двустранната им среща в началото на септември.

За срещата на Обама и Путин в Северна Ирландия бе съобщено по-рано, припомня Ройтерс. ДПА допълва, че визитата на Том Донилън е опит за предотвратяване на ново влошаване на отношенията между Русия и САЩ. Според агенцията американският пратеник е предал на Путин помирително послание от Обама.

Москва вече публикува списък на 18 официални представители на САЩ, на които е забранено да посещават Русия. Това бе ответна мярка на обнародования от Вашингтон "Списък Магнитски", който налага санкции на 18 руснаци, отговорни за смъртта в затвора на руския юрист Сергей Магнитски.

Посланието на Обама, връчено от Донилън на Путин, бе прието позитивно от руския президент, който даже потвърди поканата си към своя американски колега да посети Русия, посочва ДПА.

Последвайте канала на

1201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини