Въоръжават цял град

  • 02 април 2013 15:41

  • 2576
  • 0
Въоръжават цял град
©

Управата на американски град реши притежаването на оръжие да е задължително за жителите му. Това става по силата на нова разпоредба. Тя обаче не предвижда наказания за онези, които не я изпълнят.

Нелсън, щата Джорджия - градче с 1300 жители, в което да се носи оръжие ще е не само позволено, а задължително, разказва БНТ. Членовете на градския съвет единодушно гласуваха Наредба за защита на семейството. В нея се допуска изключение само за хора с психически и физически проблеми и осъждани. Защитниците на идеята твърдят, че така искат да защитят правото за притежаване на оръжие.

"Смятам, че тази наредба е като предупредителен знак, който хората слагат пред къщите си и ще има възпиращ ефект на потенциални престъпници", заяви Дуейн Кроник, жител на град Нелсън.

Други обаче са недоволни от решението и смятат, че мярката няма да доведе до промяна.

"Няма да има никакъв ефект. Ако някой досега не си е купил пистолет, и сега няма са купи. Те го знаят. Това е само упражнение в политическо говорене от страна на движението "Чаено парти", категоричен е Ламар Келет, жител на град Нелсън.

Мярката в градчето се въвежда в момент на разгорещени дискусии в Съединените щати за контрола върху притежаването на оръжие, разразил се след масовото убийство в Нютаун. Общественото мнение остава разделено по въпроса. Докато някои щати и градове настояват за затягане на контрола, други са за засилване на правата на притежателите на оръжия и дори за задължително въоръжаване.

Последвайте канала на

2576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини