Американски тийнейджър получи три доживотни присъди за стрелба в училище

  • 19 март 2013 19:45

  • 918
  • 0
Американски тийнейджър получи три доживотни присъди за стрелба в училище
©

Американски тийнейджър получи три доживотни присъди затвор без право на замяна, след като миналата година уби трима ученици и рани още трима при стрелба в кафенето на гимназия в Чардън, щата Охайо, предаде АП.

Миналия месец 18-годишният Ти Джей Лейн се призна за виновен за стрелбата през февруари 2012 г. Според следователите той признал, че е стрелял, но казал, че не знае защо го е направил. Преди случаят да бъде прехвърлен в съд за пълнолетни миналата година, съд за непълнолетни постанови, че Лейн е в достатъчно добро психическо състояние, за да бъде съден, въпреки данните, че страда от халюцинации и психоза.

Според следствието Лейн влязъл с пистолет 22-ри калибър и нож в кафенето и произвел 10 изстрела срещу група ученици. Убити бяха две 16-годишни и едно 17-годишно момче. Лейн получава максималната присъда - доживотен затвор, а не смъртно наказание, тъй като е бил на 17 години, когато е извършил престъплението. Роднини на убитите ученици по-рано заявиха, че искат най-тежката присъда за убиеца.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини